BİR ARADA YAŞAMAK VE BİZ OLMAK İÇİN SANDIĞA GİDİYORUZ! « 10Balikesir

29 Mart 2024 - 13:52

BİR ARADA YAŞAMAK VE BİZ OLMAK İÇİN SANDIĞA GİDİYORUZ!

BİR ARADA YAŞAMAK VE BİZ OLMAK İÇİN SANDIĞA GİDİYORUZ!
Son Güncelleme :

20 Haziran 2018 - 17:06

BİR ARADA YAŞAMAK ve BİZ OLMAK İÇİN SANDIĞA GİDİYORUZ!

 

 

 

Balıkesir Akademik Odalar Birliği’nde yer alan SMMMO, Mimarlar Odası, Tabip Odası, Makine Mühendisleri Odası, Veteriner Hekimler Odası, Elektrik Mühendisleri Odası, Diş Hekimleri Odası, Ziraat Mühendisleri Odası, Eczacı Odası başkan ve temsilcileri 24 Haziran seçimleri öncesinde basın açıklaması yaptı. AOB Üyesi odalar adına yapılan basın açıklamasında tüm oda üyeleriyle birlikte vatandaşları oy kullanmaya ve kullandıkları oylara sahip çıkmaya çağırdı.

 

 

Ülkenin geleceği için hereksin oy kullanması gerektiği belirtilen açıklamayı AOB adına okuyan SMMMO Başkanı Metin Yalçın, Türkiye’nin seçimden zaferle çıkacağına inandıklarını söyledi. Yalçın, oy kullanırken vatandaşların kendilerine sorması gereken soruların da olması gerektiğini belirterek, 24 Haziran’da Türkiye’nin geleceğinin oylanacağını ifade etti.

 

SEÇİMDEN TÜRKİYE ZAFERLE ÇIKACAK

Akademik Odalar Birliği adına yapılan basın açıklamasında şunlara dikkat çekildi:

“24 Haziran seçimine bir haftadan az bir zaman kaldı. OHAL altında,24 Haziran seçimine bir haftadan az bir zaman kaldı. OHAL altında, ülkenin kaderini belirleyecek milletvekilliği ve Cumhurbaşkanlığı seçimi için sandık başına gideceğiz. Eşitsiz seçim ortamına rağmen, halkımızın sağduyulu davranarak Türkiye’nin bu seçimden zaferle çıkacağına inanıyoruz.

 

OYLARIMIZLA SORULARIMIZIN YANITINI VERECEĞİZ

Kendimize soralım; çoğulculuk mu, tekleşme mi? Demokrasi ve özgürlükler mi, tek adam yönetimi ve OHAL rejiminin olağanlaşması mı? Barış, saygı, sevgi ve huzur mu, kavga, kutuplaşma, çatışma mı? Temel haklara saygılı hukuk devleti mi, yoksa kendi yaptığı anayasayı dahi çiğneyen keyfilik mi? Temelleri sağlam, kurumsal yapısı güçlü, güvenli bir ekonomi mi, krizden krize sürüklenen bir ekonomi mi? Mesleğinin geleceğinde söz sahibi olan meslek odası mı, hiçbir yetkisi ve sorumluluğu olmayan bir meslek odası mı? Oylarımızla bu sorulara yanıt vereceğiz! Yani, 24 Haziran seçimlerinde Türkiye’nin geleceğini oylayacağız. Bu nedenle, toplumsal barıştan ekonomiye kadar, önümüze konan acı ilacı içip içmemeye karar vereceğiz!

 

DEMOKRATİK BİR SEÇİM İSTİYORUZ

24 Haziran’da hepimizin eşit ve özgür yurttaşlar olarak oy kullandığı, hiç kimsenin temsil hakkının engellenmediği demokratik bir seçim istiyoruz! Vatandaşın attığı oyum Mecliste temsil edilmesini istiyoruz. Biz kamu kurumu niteliğindeki meslek örgütleri kapsamında, anayasa ile kurulmuş akademik odalar olarak, ülkemizde tüm sivil toplum kuruluşlarının farklı görüşlerinin düşmanca ve ötekileştirici değil, demokrasinin bir geleneği olarak benimsendiği ve içselleştirildiği, hukukun üstünlüğüne  ve kuvvetler ayrılığına inanan bir yönetim anlayışının ülkemizde egemen olacağına inanarak sandığa gidiyoruz. Halkımız ve siyasi partiler bu sorumlulukla hareket ettiklerinde, içinde bulunduğumuz ağır toplumsal ve ekonomik krizi en az hasarla atlatarak, yeni bir Türkiye hikayesi yazmak mümkün olacaktır.

 

OY KULLANIN KULLANDIĞINIZ OYA SAHİP ÇIKIN

24 Haziran’da, bir arada yaşamanın ve yeniden biz olmanın kapılarını açacak büyük bir uzlaşmanın kapılarını açarak hep birlikte barış toplumuna yürüyelim…  Ülkemizin geleceğine ve toplumun ortak değerlerine karşı sorumluluğumuz gereği tüm üyelerimizi ve halkımızı 24 Haziran seçimlerinde ülkemizin, halkımızın ve mesleğimizin geleceği için Oy kullanmaya, oyumuza sahip çıkmaya çağırıyoruz.”

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.