Balıkesir Tabip Odası, Sağlık Bakanlığı’nın maske takma zorunluluğuna son verme kararına tepki gösterdi.
Tabip Odası’nın açıklamasında, “maske takma zorunluluğuna son verilmesinin hiçbir bilimsel veriye dayanmadığı” belirtildi.
Balıkesir Tabip Odası’nın açıklaması şöyle:
“Ülkemizde çok az sayıda, günlük 130 binlerde Covid-19 testi yapılmasına rağmen halen günlük 2 binin üzerinde vaka ve onlarca ölüm görülmesine rağmen kapalı alanlarda maske takma zorunluluğu hiçbir bilimsel veriye dayanmadan kaldırılmıştır.
Dünya Sağlık Örgütü salgının bittiğine dair herhangi bir bir duyuruda bulunmamıştır. Çin’de omikronun yeni bir varyantı nedeni ile sıkı önlemler alınmaktadır. Bu nedenle ülkemizde alınan karar erkendir ve olup olmayacağı bilinmeyen yeni bir varyantla vaka sayıları ile ölümlerin artması olasıdır. Ayrıca Bilim Kurulunun da toplanmayacağı kararı da yine erken ve yanlıştır.
Pandemi bitmediği halde bitti algısı yaratılmaktadır. Aşılamada bizden çok daha iyi durumda olan Avrupa ülkeleri gibi davranarak, Maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyarak, kişisel ve toplumsal korumayı sağlamamız gerekir.”