ALTIEYLÜL Belediye Başkanı Hasan Avcı, 2018’i Balıkesir’de ‘sosyal belediyecilik yılı’ ilan ettiklerini söyledi. 10 Balıkesir’e konuşan Başkan Avcı, sosyal belediyecilikte Altıeylül farkını ortaya koyacaklarını belirtirken, bu yılın aynı zamanda Altıeylül için ‘asfalt yılı’ olacağını da kaydetti.
Başkan Avcı, “ilçeler bir yana, pek çok ilde olmayan bir ALGEM gibi bir birimimiz var. Öncelikle bu birim ile sosyal belediyecilik açısından ne yapabiliriz, bunun çalışmasını yaptık, ALGEM’in bütçesini on kat arttırdık. Orada bizim sosyal marketimiz var, bu yıl oradan alışveriş yapan ailelerin sayısını da arttırdık. 2018 bizim için sosyal belediyecilik yılı olacak. Altıeylül ilçe sınırlarında yaşayan ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın her birinin derdiyle dertleneceğiz” şeklinde konuştu.
Kış başında binden fazla ihtiyaç sahibi çocuğun giyecek ihtiyacının karşılandığını hatırlatan Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, “sosyal belediyecilik adına yaptığımız bir çalışma, binden fazla çocuğumuzun kışlık kıyafetlerinin sağlanması oldu. İlkbahar ve sonbahar döneminde de aynı çalışmayı yapacağız” dedi. Başkan Avcı, Altıeylül’deki ihtiyaç sahibi öksüz ve yetim çocukların sürekli ziyaret edildiğini ve ihtiyaçlarının karşılandığını da söyledi.
Belediye’nin sürdürdüğü ‘evde temizlik’ çalışmalarına da dikkat çeken Avcı, “şu anda 200’ü aşkın ailenin temizliği için Belediyemiz çalışmalarına devam ediyor. Evleri baştan aşağı temizleniyor. Gücümüzün yettiği ölçüde vatandaşlarımıza yardımcı olmaya çalışıyoruz” dedi.
VATANDAŞLAR
ALTIEYLÜL’DEN MEMNUN
Vatandaşın Altıeylül Belediyesi’nin çalışmalarından genel olarak memnun olduğunu söyleyen Hasan Avcı, “Biz önümüze bakacağız. 2018 yılında ne kadar hizmet edebiliriz, ne yapabiliriz ona bakacağız. Önceliğimiz sosyal belediyecilik. Özellikle öksüz yetim çocuklarımız olmak üzere çocuklar önceliğimiz. Sonra ihtiyaç sahibi aileler. Buradan başlayarak 2018’i vatandaşımıza, milletimize nasıl güzel hizmet edebiliriz ona bakacağız. Biz konuştuğumuz zaman vatandaşlar bize hep memnuniyetini ifade ediyor. Serzenişte bulunan çok vatandaşımız yok. Biz bu süreçte tabi kışa girince, özellikle bazı mahallelerimizde çamur konusunda biraz serzenişler oldu. Ama hepsi birden çözüm olmuyor. Biz vatandaşımızla beraberiz, onların isteklerini yerine getirebilmek için maksimum gayret sarf ediyoruz. Benim Belediye Başkanlığımda henüz üç ay bitti. Dolayısıyla vatandaşımız biraz da bakalım nasıl bir çalışma olacak diye bekliyor herhalde. Genel olarak Altıeylül’deki vatandaşlarımız memnun. Niye memnun? Kendi Belediye Başkanları, Büyükşehir Belediye Başkanı olmuş ve vatandaşlarımızın özellikle Zekai başkanımızdan beklentileri çok yüksek.
ZEKAİ BAŞKAN
ÖNYARGILARI KIRDI
Sonra çok güzel bir avantajımız var. Türk insanı olarak biz hep önyargılı insanlarız. O önyargıların çoğunu Zekai Başkan kırmış. Bu durum bizim için avantaj. Biz 2014’te gittiğimizde insanların yaklaşımı ile şimdiki yaklaşımlarına bakıyorum çok daha farklı. Zekai Başkanımız onlara bir, beraber olduğumuzu bir şekilde göstermiş. Biz de inşallah onun yolundan gidiyoruz. Aynı ahenkle devam edeceğiz. Her şey oy değil. Tamam oy çok önemli, siyasetçinin hayatta kalabilmesi için, siyasetçinin yaşayabilmesi için oy önemli. Ama her şey oy değil. Önce insan, önce vatandaşımız. Yunus Emre, ‘yaradılanı severim yaradandan ötürü’ diyor. Biz önce vatandaşımızın derdini çözeceğiz. Öncelikle ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik hizmetlerle ilgili arkadaşlara gerekli talimatları verirken, şu bölgeyi halledin diğer tarafları halletmeyin demedik. Biz A’dan Z’ye Altıeylül sınırları içinde kimin ihtiyacı varsa açık çek dedik. Onun için aynı zihniyetle oydan ziyade şehrimize nasıl güzel hizmet edebiliriz ona bakıyoruz. Yaptığımız çalışmanın ve gayretin sonucunda eğer partimizin oylarını arttırarak 2019’a girersek bizden daha bahtiyar kimse yok” şeklinde konuştu.
ALMEK kursları ile
İstihdama katkı
“ALMEK kurslarımız var. Şu anda 14 ayrı kurs devam ediyor. Kursiyerlerimizin 30’unun çocuğuna da kreş hizmeti veriyoruz. En büyük amaçlarımızdan birisi ALMEK kurslarından mezun olan kursiyerlerimizi iş sahibi yapabilmek. Malum hep belediyelere iş için müracaat ediliyor. Belediyelerin personel alarak bu işe çözüm üretme şansı yok. Bizde şu anda 700’e yakın personel var, biz 1000-2000 daha personel alsak buna çözüm üretme şansımız yok. Onun için özellikle kurslarımız sayesinde, kurslardan mezun olanlara piyasada daha kolay iş bulabilecek imkanları oluşturabilmemiz lazım. Bununla ilgili çalışmalar yapıyoruz. Kısa vadede sonuçlanmayabilir ama inşallah bunu bir nihayete erdireceğiz. 1620 kursiyerimiz bu kurslardan mezun oldu, 200’den fazla kursiyerimiz bu kurslar sayesinde iş buldular. Bu oranı ciddi manada artırmamız lazım ki ihtiyaca cevap verebilsin.”
Asfalt ve kilit parke
Hamlesi
“2018 yılını şantiye yılı ilan ettik. Bununla ilgili proje birimi ekibimizi de projeler üzerinde çalıştırıyoruz. Bu konuda bazı ihalelerimiz oldu. Yollarla ilgili, hangi yollar üzerinde çalışmalar yapalım şeklinde çalışmalarımız oluyor. Bugün veya yarın Bahçelievler’de kilit parke taşı işine başlamış olacağız. 2018’de ciddi kilit parke taşı, asfalt ve projelerimiz var.”
Kültür Merkezi
Geliyor
“Altıeylül ilçemizde bir kültür merkezimiz yok. Şubat ayında Kardeş Belediye protokolü çerçevesinde Ümraniye Belediyesi tarafından Kültür Merkezi’nin ihalesi yapıldı. Şu anda sözleşme aşamasında. Mart ayı sonuna kadar yer teslimi yapabilirsek, nisan ortalarında temeli atarız. Müteahhit firma 8-9 ay gibi bir sürede teslim edeceğini söylüyor. Yıl sonuna doğru Altıeylül ilçemiz Kültür Merkezi’ne kavuşmuş olacak, umudumuz bu yönde. Öğretmenevi’nin bulunduğu bölgede inşa edilecek. Balıkesir için güzel bir kazanım olacak.”
Kapalı Pazar Yeri,
cami ve park çalışmaları
“Baro binası tarafında kapalı pazar yeri yapılacak. Orasının da projeleri toparlanıyor, bitmek üzere. Nisan ayı içerisinde ihalesi yapılacak. Kapalı pazar yerini Büyükşehir Belediyesi yapacak. Orada bir de cami projemiz var. Onun projeleri de toparlanıyor. Büyükşehir Belediyesi’nin projeleri arasında yer alan vizyon camiinin yapılacağı bölgede bir de 40 dönümlük çevre yolu parkı olacak. O park gerçekten Bahçelievler mahallemize çok farklı bir değer katacak. Oradaki vatandaşlarımız şu an bile stabil yolda yürüyüş yapıyorlar. İnşallah o park bittiği zaman bölgenin çehresi değişecek ve çok güzel bir kazanım olacak.”
Altıeylül Belediyesi
Karatepe’ye taşınacak
“Altıeylül Belediyesi hizmet binamızı Karatepe’ye taşımayı düşünüyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Zekai Kagaoğlu’nun projeleri arasında yer alan caminin yanında bir hizmet binası inşa edeceğiz. Karatepe’deki kavşağın Çevre Yolu’na bakan kısmında Belediye hizmet binası, sol tarafında da cami olacak. Hizmet binasıyla ilgili süreci 2019’da başlatacağız. 2019 – 2024 sürecinde Altıeylül Belediyesi yeni binasında olacak.
Şehir artık nefes almalı. Belediye hizmet binalarının kentin çevresine yayılması gerekiyor. Böylece merkezi yoğunluktan kurtaracağız. Balıkesir malum merkeziyetçi bir şehir. Merkez hastalığından kurtulmamız gerekiyor. Balıkesir merkeze mahkum kalırsa gelişemez. Yeni merkezler üretmek lazım. Çarşıya çıkacağım dediğiniz zaman Millikuvvetler akla geliyor. Bu mantığın değişmesi gerekli.”
Cuma Pazarı’nın
üstü kapanıyor
“Gündoğan’da Cuma pazarımız var. Şimdi orasının üstü kapanıyor. Bir hafta on güne kadar ihalesi yapılacak. Özellikle oradaki vatandaşlarımız bunu çok talep ediyordu. İnşallah 2018’de orasının üzeri kapanmış olacak. Orada bir de kültür evi veya bilgi evi tarzında, içerisinde çay-kahve içebilecekleri kafeteryanın olduğu, kütüphanenin olduğu, berber ve kuaför hizmetlerinin olduğu, özellikle 65 yaş üzeri yaşlı vatandaşlarımız için bir bina yapacağız. Tabi kütüphanesinden her yaştan insanımız istifade edebilecek ama diğer sosyal etkinliklerden yaşlı vatandaşlarımızın istifade edebileceği bir alan olacak.”
ALGEM 2 GELİYOR
“ALGEM 2 binamızla ilgili projelerimiz son noktaya geldi. Cengiz Topel Caddesi üzerinde ALGEM 2 binamıza 2018 yılında başlamak istiyoruz. İçerisinde küçük bir de kültür merkezi olacak. Gerçekten o bölgeye güzel cevap verebilecek. Sonra ALGEM binasının içerisinde küçük bir toplantı salonunda çocuklarımıza yönelik tiyatrodan sinema gösterimine kadar birçok etkinlik düşünüyoruz. Yani orasını hiç boş bırakmadan çocuklarımıza özel sürekli aktiviteler olsun istiyoruz. İnşallah 2018’de başlayacağız.”
GAZİ OSMAN PAŞA’YA
PARK VE SPOR KOMPLEKSİ
“Gazi Osman Paşa Mahallemizde Balıkesirspor Parkımız var, onun yapımına başlıyoruz. Bir de Azerbaycan Parkı var ve bunun yapımını da Büyükşehir Belediyesi gerçekleştirecek. Birisi Gazi Osman Paşa Lisesi’nin arkasında diğeri ise oradaki benzinliğin arkasında yer alacak. Yine lisenin arkasında 18 dönümlük bir alan var ve burasının 12 dönümü kullanılabilir. Burası ile ilgili spor kompleksi projeleri yaptık. Gençlik Spor Bakanlığı’na ulaştırdık, Bakanımız buradayken de projeyi kendilerine arz ettim ve destek talebimizi ilettik. Bu konuda Gençlik Spor İl Müdürlüğü’ne de talimat verdiler. Bu konuda size destek olacağız dediler. İnşallah destek olurlarsa Gazi Osman Paşa Mahallemiz sosyal açıdan insanların değerlendirebileceği çok güzel bir alan olacak. Bunun takipçisi olacağız.”
350 bin metrekare
parke taşı döşenecek
“Şehir merkezine bu sene 300-350 bin metrekare gibi ciddi bir kilit parke taşı yapacağız. Yine Büyükşehir’in yapacağı asfaltlar var, bizim kendi yapacaklarımız var. Merkezi caddeler; Cengiz Topel, Teknik Lise, 100.Yıl gibi caddelerin asfaltı tamamen yenilenecek. Bu caddeler daha nezih bir hale gelecek. Biz de kendi bölgemizde bir çalışma yapacağız. İnşallah 2018’in sonuna geldiğimizde, geriye dönüp baktığımızda dolu dolu bir 2018 geçirmeyi umut ediyoruz.”
Halı saha, basketbol sahası
ve tenis kortu geliyor
Spor Toto ile görüşüyoruz. Spor Toto’dan biz şu anda 4-5 adet halı saha yapımı talep ettik. Tabi bu süreçte savaş bütçesi ile karşı karşıyayız. Öyle veya böyle biz buna bir çözüm bulacağız. Yine Gazi Osman Paşa Mahallesi’nde, 15 Temmuz Şehitler Parkı’nın olduğu bölgede, Konakpınar Mahallemizde, bunun gibi 4-5 alanda 2018 yılında halı saha veya basketbol sahası, Bahçelievler Mahallesi veya Plevne bölgesinde bir alanda tenis kortu ve basketbol sahası yapmayı düşünüyoruz. Büyüğüyle, küçüğüyle inşallah 2018 Altıeylül için şantiye süreci geçireceğimizi ümit ediyorum.”
Vatandaşlar
Whatsapp İhbar Hattı’ndan
Altıeylül’e ulaşabilirler
“Whatsapp ihbar hattı kurduk. Bununla ilgili iyi geri dönüşler alıyorum. 15-20 gün sonra özellikle Whatsapp ihbar hattına ihbarda bulunan vatandaşlarımıza geri dönüşler yaparak bunun da kontrolünü sağlayacağız. Yani sorun ne kadar sürede çözülmüş,çözülmemiş bunun tespitini yapacağız. Fen İşleri ve Park Bahçeler’de acil müdahale birimi kurdurduk. Şimdi bir yerde bir şikayet oluyor, buraya geri dönüş çok uzun bir süreç alıyor. Bununla ilgili acil müdahale birimi kurdurduk. Bunlar da belli bir süre sonra eksikleri varsa tekrar revize ederek ilçemize daha sağlıklı hizmet vermeye devam edeceğiz.”
Kırsal mahallelerde
fazla mesai
“Kırsal mahalle ağırlıklı bir ilçeyiz. Karesi gibi değiliz. Bizde 81 kırsal mahalle var, yerleşim yeriyle beraber 100’ü aşkın yerleşim birimimiz var. Tabi biz başlarken önce kırsaldan başlamışız. Kırsala ciddi anlamda kilit parke taşı döşendi. 1 milyon 200 bin metrekare gibi bu süreçte kilit parke taşı döşenmiş durumda. Kırsalda özellikle bazı mahallelerimizde altyapı sorunumuz var. Bu mahallelerde BASKİ kanalıyla çalışma yapılacak. Bunlar arasında Balıklı, Macarlar, Karamanlar var. Buraları 2018’de değerlendirmek, özellikle altyapı işlerinde çözümler üretmek istiyoruz. Altyapısı biten Ovaköy Mahallesi var. Ovaköy mahallemiz 2017 yılında büyük çile çekti. Gerçi biz orada 7 gün 24 saat sürekli kepçe bulundurduk, ihtiyaç durumuna göre sürekli malzeme takviyesinde bulunduk ama her ne kadar takviyede bulunsak da çamurdan dolayı vatandaşlarımız bu kışı randımanlı geçiremedi. İnşallah Nisan-Mayıs ayından itibaren özellikle Ovaköy’de kilit parke taşı işine girişeceğiz. Diğer kırsal mahallelerimizde çok ciddi manada sıkıntımız kalmadı. Kırsal mahallelerdeki sorunlar genelde yeni yerleşim yerlerinde oluyor. Oralarda bugünden hemen yollarını yapmak çok mantıklı değil. Çünkü tam anlamıyla yerleşim oranları çok düşük. Onları da önümüzdeki süreçte planlayarak yine kırsal mahallerimizde parke taşı ve yeşil alan çalışmalarıyla merkez mahallelerimizden bir farkını bırakmayacağız.”
Kırsalda 10 mahalleye
sosyal tesis yapılacak
“Şu anda kırsal mahallelerimizde devam eden 3 tane köy konağımız var. Bunun yanında özellikle okul olarak kullanılmış ama Milli Eğitim’e ait binaların kullanımıyla ilgili geçen Ankara’ya gittiğimizde Milli Emlak Genel Müdürüyle görüşmelerde bulunduk. Bize bu okulları verin dedik. Biz bu okulları kırsal mahallelerin ihtiyacına göre tadilatını yapalım, mahallelerimize sosyal tesis olarak kazandıralım istedik. Bu sene 10 tane binanın tadilatını hedefliyoruz. Bunlardan beş tanesini biz, beş tanesini de büyükşehir belediyesi yapmak kaydıyla yapmak istiyoruz. Şu anda yazışmalar devam ediyor. İnşallah bu süreç sonuçlanırsa 10 kırsal mahallemize sosyal tesis kazandırmış olacağız.”