UEFA, ŞAMPİYONLAR LİGİ FİNALİ RUSYA’DAN ALINDI « 10Balikesir

15 Haziran 2026 - 08:46

UEFA, ŞAMPİYONLAR LİGİ FİNALİ RUSYA’DAN ALINDI

UEFA, ŞAMPİYONLAR LİGİ FİNALİ RUSYA’DAN ALINDI
Son Güncelleme :

25 Şubat 2022 - 14:03

UEFA, 28 Mayıs’taki Şampiyonlar Ligi finalini Rusya’nın Saint Petersburg kentinden aldı. Final, Fransa’nın başkenti Paris’te bulunan Stade de France’de oynanacak.

UEFA İcra Komitesi, Rusya’nın Ukrayna’ya başlattığı harekat sonrası bugün olağanüstü bir toplantı yaptı. Avrupa’daki güvenlik durumunun ciddi şekilde tırmanmasının ardından gerçekleştirilen toplantı sonrası daha önce Rusya’nın Saint Petersburg kentinde oynanacağı açıklanan 2022 Şampiyonlar Ligi Finali, Fransa’nın başkenti Paris’teki Stade de France’a alındı. Müsabaka başlangıçta planlandığı gibi 28 Mayıs Cumartesi günü oynanacak.

UEFA İcra Komitesi, bugünkü toplantısında, UEFA müsabakalarında yarışan Rus ve Ukrayna kulüpleri ile milli takımlarının bir sonraki duyuruya kadar iç saha maçlarını tarafsız sahalarda oynamaları gerektiğine de karar verdi.

UEFA İcra Komitesi ayrıca, yasal ve fiili durumu geliştikçe yeniden değerlendirmek ve gerektiğinde başka kararlar almak için düzenli ve sürekli olarak başka olağanüstü toplantılar düzenleme adına beklemede kalmaya karar verdi.

FİKSTÜR - Maç Yok

Tümünü Gör

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.