BANDIRMA KUŞCENNETİ TEHDİT ALTINDA « 10Balikesir

3 Mayıs 2026 - 21:20

BANDIRMA KUŞCENNETİ TEHDİT ALTINDA

BANDIRMA KUŞCENNETİ TEHDİT ALTINDA
Son Güncelleme :

16 Kasım 2021 - 12:41

Balıkesir’in Bandırma İlçesi Onyedi Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof Mustafa Sarı, atıkların ve göl suyunun azalmasının Kuşcennetini tehdit ettiğini belirterek, gerekli tedbirlerin alınmaması durumunda denizlerdeki tehlikenin iç sularda da yaşanmasının kaçınılmaz olacağını söyledi.

 

 

Balıkesir Valiliği tarafından Manyas gölüne kıyısı bulunan kırsal mahallere yaptıran biyolojik arıtma tesislerinin enerji maliyetlerinin yüksek olmasından dolayı çalıştırılmaması, Avrupa Konseyi tarafından A sınıfı diplomayla ödüllendirilen Kuşcenneti Millî Parkını da olumsuz etkiliyor.

Denizlerde yaşanan müsilaj tehlikesinin bir benzerinin iç sularda bugün itibariyle görülmediğini dile getiren Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof Mustafa Sarı, “Manyas Gölü sığ bir göldür. Suyun ziraî maksatlı amaçlı olarak kullanılması, su seviyesinin 2 metreye kadar düşmesine sebebiyet vermiştir. Mesken atıkları ve göldeki su miktarının azalması suyun renginin de değişmesine sebep olmaktadır. Gerekli tedbir alınmazsa denizlerde yaşanan tehlikenin bir benzerinin iç sularımızda da yaşanması kaçınılmaz olur” diyerek uyarıda bulundu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.