YUNANİSTAN AÇIKLARINDA YANAN FERİBOTTA KAYIPLARDAN 1’İ TÜRK « 10Balikesir

14 Ocak 2025 - 08:50

YUNANİSTAN AÇIKLARINDA YANAN FERİBOTTA KAYIPLARDAN 1’İ TÜRK

YUNANİSTAN AÇIKLARINDA YANAN FERİBOTTA KAYIPLARDAN 1’İ TÜRK
Son Güncelleme :

18 Şubat 2022 - 17:26

Yunanistan açıklarında alevlere teslim olan İtalya bandıralı feribotta kayıp kişilerden 1’inin Türk olduğu belirtildi.

İtalya’ya gitmek üzere Yunanistan’ın Igoumenitsa kentinden ayrılan ve Korfu Adası yakınlarında alevlere teslim olan feribotta arama-kurtarma çalışmaları sürüyor.

Yunanistan Denizcilik Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, feribottaki 278 kişinin kimliğinin tespit edildiği, kayıplardan 1’inin Türk olduğu bildirildi. Bölgede 1 helikopterin mahsur kalanları hava yoluyla tahliye edebilmek için hazırda bekletildiği aktarıldı. Grimaldi Lines şirketi tarafından yapılan açıklamada ise gemideki 14 kişinin kayıp durumda olduğu, 6’sının kimliğinin belirlendiği, 8’inin ise henüz belirlenemediği kaydedildi.

Feribottan tahliye edilenler Korfu’ya götürülürken, yerel sağlık yetkilileri tarafından yapılan açıklamaya göre solunum sorunları olan 1 kişi hastaneye kaldırıldı. Kurtarma operasyonuna en az 3 Yunan sahil güvenlik gemisi, İtalyan devriye botu Monte Sperone katılıyor.
Yangının nedeni henüz bilinmezken, feribotun kalkıştan yaklaşık 9 saat sonra Brindisi limanına ulaşması planlanıyordu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.